Norra Vallbyfrågan
Bidrar du till att det är fint och undanplockat på Norra Vallbyskolan?

tisdag 12 oktober 2010

Ingen lektion är bättre än sin uppföljning ...och hur är det med samarbetet i Lingongruppen?

Nu är utvecklingssamtalen i full gång. Det är så roligt och lärorikt att ha den här lilla stunden tillsammans med varje barn och förälder.

Idag har vi i Lingongruppen gjort lite småpyssel. I morse fick barnen en STOOOOOR utmaning. De fick i uppdrag att ta 5 kastanjer ur en burk och sedan att utan att prata med varandra bygga ett stort o. Utmaningen började egentligen redan när alla skulle ta 5 kastanjer var ur en och samma burk. Vem tog först, vem väntade till sist, vem bestämde vems tur det var härnäst? Och sen var det dags att bygga ett stort o tillsammans. Mycket intressant. Jag kan lova att det var ett antal små o, bestående av 5 kastanjer. Några byggde sitt eget lilla o, andra väntade på att någon skulle börja på det gemesamma bygget. Envisa ungar !!! Men sen kom de äntligen på att de ju skulle bygga tillsammans. Och startade bygget utan att prata med varandra. Några pratade med hela sin kropp, andra var mer avvaktande och väntade på sin tur. Och när det äntligen var klart, höll två av barnen fram sina kastanjer. 10 kastanjer till skulle in, så det var bara att göra bokstaven större. Men till slut blev det ett stort fint o. Det är så otroligt lärorikt att iaktta barnen på håll. Att se hur de löser en uppgift tillsammans, att se hur de samarbetar och vilka roller de väljer att ha. Och hur de i slutändan har lyckats med uppdraget som de fått. Och barnen löste det här utan att ta kastanjer från varandra, bara genom att coaha, ge tecken och samarbeta. Ingen fick röra någon annans kastanj !!!

1 kommentar:

  1. Sussie, Dennis Mamma14 oktober, 2010 21:54

    Det är så roligt att läsa i bloggen om vad ni har gjort i skolan. När du beskriver en händelse som ovan, så skulle det vara jätteroligt om detta fanns dokumenterat med en filmsnutt...=)

    SvaraRadera